طراحی سقف وافل

10 / 10
از 1 کاربر

سقف وافل چیست؟

امروزه در ساخت سقف های ساختمانی (دیافراگم ها (بیان سازه ای سقف در مهندسی)) از سیستم های متفاوتی استفاده می گردد. بمنظور افزایش ایمنی ساختمان در برابر زلزله و البته آتش سوزی، مهندسین عمران از سیستم های سقف سبک بهره می برند. از آنجایی که اکثر بار مرده یک ساختمان ناشی از وزن سقف آن ساختمان است، اگر بار مرده را کاهش دهیم، نیروی زلزله وارد بر ساختمان کاهش می یابد. طبق قانون دوم نیوتون، نیروی وارد بر یک سازه رابطه مستقیم با وزن آن سازه دارد. بنابراین هر چه وزن سقف بیشتر باشد، نیروی جانبی زلزله وارد بر آن سقف نیز بیشتر می شود. از این رو دالهای مجوف (تو خالی) از جمله سقف وافل، سقف یوبوت و سقف کوبیاکس از جمله سیستم های سبک برای اجرای سقف می باشد. سقف وافل بدلیل عدم ماندگاری قالبهای وافل در سقف نسبت به سقف یوبوت و کوبیاکس بمراتب اقتصادی تر هستند. در سقف وافل سازنده تنها با خریدن تعدادی قالب وافل می تواند حداقل 30 بار از قالبهای وافل (تولید شده توسط شرکت های معتبر) استفاده کند در حالی که برای اجرای هر سقف یوبوت نیاز است تا برای هر سقف قالبهای جداگانه خریداری شود.

سقف وافل:

سقف وافل به سقف های مشبک با تیرچه های متعامد گفته می شود که برای اجرای دهانه های بلند در ساختمان استفاده می شود. منظور از دهانه های بلند در ساختمان های مسکونی فاصله ستون تا ستون در حدود 9 الی 15 متر می باشد. زیرا اکثر دهانه ها و فواصل ستون تا ستون در ساختمان های مسکونی تقریبا 6 متر می باشد که اکثرا با سیستم سقف تیرچه-یونولیت پوشش داده می شوند. سقف وافل دارای عملکرد دو طرفه بوده و سقف تیرچه ای عملکردی یک طرفه دارد. نمونه ای از سقف وافل اجرا شده توسط قالب وافل تولید شده توسط شرکت بتن بسپار در شکل 1-1 آورده شده است. 

سقف وافل

قالب وافل همانگونه که گفته شد مکعبهای توخالی هستند که سه ویژگی مهم آن ها را از یکدیگر متمایز می کند.

·         ابعاد قالب وافل  (طول و عرض قالب)

·         ارتفاع قالب وافل

·         پاشنه قالب وافل

برای درک بهتر این موضوع نمونه ای از قالب وافل را با هم بررسی می کنیم. فرض کنید تولیدکننده قالب وافل، وافل 60 در 60 ارتفاع 30 با پاشنه 5 سانتیمتری را بشما معرفی می کند. تفسیر این قالب وافل یعنی طول و عرض این وافل 60 سانتیمتر است و دارای ارتفاع 30 سانتیمتر (با فرض 7 سانتیمتر کاور بتن روی این قالب وافل، ارتفاع تمام شده سقف 37 سانتیمتر می شود.) و چون پاشنه آن 5 سانتیمتر است زمانیکه در کنار یک قالب وافل دیگر قرار میگیرد یک تیرچه 10 سانتیمتری را تشکیل میدهد. شکل 1-2 را بدقت ملاحظه کنید. قالب وافل از جنس پلاستیک بوده و وزن سبکی دارد بطوری که وزن تقریبی هر کدام 5 کیلوگرم می باشد. سقف وافل هم برای سازه های بتنی و هم سازه های فولادی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 

طراحی سقف وافل :

آیین نامه های متفاوتی در طراحی سقف وافل چه از نظر معماری سقف وافل و چه از نظر سازه ای سقف وافل وجود دارد. اما در اینجا برای طراحی سرانگشتی و داشتن یک دید مهندسی در مورد سقف وافل موارد زیر ارائه شده است. بهترین روش طراحی سقف وافل استفاده از نرم افزارهای تحلیل سازه ای Etabs و Safe است با این حال موارد زیر در طراحی اولیه سقف وافل می تواند کمک کننده باشد:

·         معمولا ضخامت بتن روی سقف وافل از 7.5 (هفت و نیم) سانتیمتر تا 13 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

·         عرض تیرچه سقف وافل (اصطلاحا ریب (Rib)) معمولا بین 13 تا 15 سانتیمتر در نظر گرفته می شود که بهمراه آرماتور مسلح می شود.

·         آکس به آکس تیرچه های سقف وافل از 60 تا 90 سانتیمتر متغیر است.

·      ارتفاع تیرچه های سقف وافل (Rib) و تیرها تقریبا  (یک بیست و پنجم) فاصله آکس به آکس ستون ها در نظر گرفته شود.

·      عرض قسمت برشگیر روی ستون های سقف وافل هم بهتر است به اندازه  (یک هشتم) فاصله آکس ستون به ستون باشد و ضخامت سرستون در سقف وافل نیز می بایست به اندازه ارتفاع تیرجه سقف وافل (Rib) محاسبه شود. 

سقف وافل طراحی شده با معیارهای محافظه کارانه فوق به احتمال زیاد در نرم افزار نیز میتواند جواب قابل قبولی بدهد با اینحال می توان در طراحی نرم افزاری پارامترهای موثر در طراحی سقف وافل مقداری ریسکی تر عمل کرد و در جهت کاهش مصرف میلگرد و بتن ، البته بهمراه برآورده کردن بندهای آیین نامه، حرکت نمود.

 

مزایای سقف وافل :

·         سقف وافل دارای لرزش و ارتعاش کمتری نسبت به تمامی سقفهای موجود می باشد، دلیل این موضوع وجود شبکه متعامد مجوف (تو خالی) است که اساس شکل گیری سقف وافل است.

·         سقف وافل امکان دستیابی به دهانه های بلندتر در کنار کاهش مصرف مصالح را بدنبال دارد که سقف وافل را بعنوان یک سقف اقتصادی و همچنین دوستدار محیط زیست معرفی می کند

·         سقف وافل در برخی اماکن مانند نمایشگاه و پارکینگ با توجه به معماری خاص می تواند بدون ایجاد سقف کاذب بر روی سقف وافل مورد استفاده باشد

·         ظرفیت باربری سقف وافل نسبت به سقفهای سنتی بمراتب بیشتر است.

·         اگر در بین تیرچه های سقف وافل سوراخهایی تعبیه شود می توان از آنها بعنوان مسیری برای عبور تاسیسات ساختمانی از جمله لوله کشی آب یا سیم کشی برق استفاده نمود.

 

معایب سقف وافل :

زیربندی و قالب بندی سقف وافل نسبت به سقف تیرچه-یونولیت گران تر است. (تقریبا دو برابر)

سقف وافل بیشتر برای مناطق با سطح صاف توپوگرافیک پیشنهاد می شود و در مناطق دارای شیب بهتر است از دال ساده (Solid Slab) استفاده نمود.

سقف وافل، قالب وافل، خرید وافل، فروش وافل، وافل دسته دوم، ضایعات وافل، اجاره وافل دسته دوم، مجری سقف وافل، پیمانکار وافل، لیست قیمت وافل، تولیدکننده اصلی وافل، صادرکننده نمونه وافل، مواد اولیه وافل، عمده فروش وافل، وافل دو طرفه، وافل یک طرفه، اجرای سقف وافل، مجری سقف وافل، وافل غیر ماندگار در سقف، وافل با 50 بار استفاده، قیمت قالب وافل، سقف گرین وافل، ابعاد قالب وافل، فروش وافل دسته دوم، اجاره قالب وافل، لیست قیمت قالب وافل، قالب وافل مربعی، وافل مربعی ، وافل مستطیلی، طراحی وافل، طراحی سقف وافل اسلب، طراحی لزره ای سقف وافل، طراحی عملکردی سقف وافل، قیمت قالبهای وافل، دستمزد اجرای سقف وافل، قیمت اجرای سقف گرین وافل، پیمانکاری اجرای سقف وافل، مقایسه سقف وافل، نحوه اجرای سقف وافل، قیمت قالب وافل، قیمت قالب سقف وافل، مجریان سقف وافل در تهران، حداکثر دهانه سقف وافل، قیمت دستمزد اجرای سقف وافل، هزینه تمام شده سقف وافل در مقایسه با کوبیاکس، کلینیک سقف وافل، قالب وافل شصت در شصت، قالب وافل 60 در 60 ، قالب وافل در ارتفاع های مختلف، وافل 60 ارتفاع 30، وافل 60 ارتفاع 25، وافل 60 ارتفاع 19، وافل 80 ارتفاع 28، وافل 90 ارتفاع 30، وافل 90 ارتفاع 40، بهترین سایز وافل برای ساختمانهای مسکونی، قالب وافل مناسب نمایشگاه، قالب وافل مناسب بیمارستان، قالب وافل مرکز خرید، سقف وافل در تهران، زیرسازی و اجرای سقف وافل، سقف وافل در ایران، شرایط اجاره وافلف شرایط اجاره سقف وافل، اسلب وافل، تولیدکننده انحصاری سقف وافل، سایز وافل، سایز قالب وافل، قالب غیرماندگار وافل 

 

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

شرکت های همکار

آمار