
در سالهای اخیر، بدلیل توجه ارزشمند مهندسین معمار به فضای داخلی ساختمان (interior design) و نیاز به داشتن ستونهای کمتر در نقشه معماری ساختمان، اقبال به سمت سقفهای دو طرفه (Two-way Slab) از جمله سقف وافل، دال های مجوف و دال های مشبک بسیار افزایش یافته است.
از این رو جامعه مهندسی کشور در صدد مرتفع کردن این نیاز برآمد که نتیجه آن اجرای سقف های بیشمار وافل (Waffle Slab)، سقف یوبوت (U-Boot Slab) و کوبیاکس (Cobiax) بود. به طور کلی سقف وافل نسبت به سقف های مرسوم تیرچه ای (joist Ribbed Slab) برتری های زیادی دارد. منتهی اینرسی و مقاومت بخش قابل توجهی از پیمانکاران و آرماتوربندان باعث شده این سقف همچنان از فراگیری بیشتر در کشور محروم بماند.
اگر پروژه ای دو هدف مهم را دنبال میکرد حتما باید به سقف وافل رجوع کند:
- افزایش تعداد پارکینگها با حذف ستون ها
- ایجاد دهانه های بلند (فاصله ستون به ستون بلندتر از 10 متر البته بدون ارتعاش و لرزه در اثر رفت و آمد افراد)

عکس فوق نمای پروژه وافل اجرا شده با وافل های 90x90 cm به ارتفاع 30 سانتمیتر می باشد (اجرا شده در استرالیا) که بجهت فواصل بلند دهانه های این سازه (فاصله آکس به آکس ستون ها) که در حدود 12 متر بوده است، مورد استفاده قرار گرفته است.
دیتیل قالبهای وافل 90*90 به ارتفاع 30 سانتیمتر با عرض تیرچه (Rib Width) 20 سانتیمتری در زیر نمایش داده شده است:
شرکت بتن بسپار صنعت نیز با استفاده از قالبهای وافل نمونه کارهای اجرایی زیادی را در سراسر ایران، هم در زمینه تامین قالبهای وافل و هم در زمینه اجرا انجام داده است که نمونه ای از آن در تصاویر زیر ارائه شده است.
پروژه زیر در خیابان آجودانیه، تهران انجام شده است و دغدغه اصلی کارفرما ایجاد دهانه های 15 متری در این پروژه بود. از این رو استفاده از قالبهای وافل 90*90 در دستور کار قرار گرفت و دهانه های بلند و در نتیجه نقشه معماری بینظیری در این پروژه حاصل شد.




قالب های وافل گزینه بسیار مناسبی جهت اجرای دهانه های بلند (فواصل ستون به ستون بلند) در کنار ایجاد نقشه معماری خاص و زیبا می باشد. جهت آشنایی بیشتر شما خوانندگان عزیز با دیتیل میلگردگذاری سقف وافل و استفاده از سایز مناسب قالب وافل نمونه ای از طراحی سقف وافل که از قالبهای وافل 75x75 به ارتفاع 30 سانتیمتر انجام شده است را در این قسمت مرور میکنیم:

اگر بخواهیم سقف وافل و قالب وافل را در یک نگاه مرور کنیم، نکات زیر حائز اهمیت خواهد بود :
1-اجرای سازه سقف با دهانه آزاد ستون تا ستون تا 15 متر و بار زنده تا 400 کیلوگرم بر متر مربع.
2-قالب های با دوام با قابلیت تا 50 بار استفاده در قالب بندی. جهت تضمین کیفیت قالب های وافل تولید شده در شرکت بتن بسپار، در هنگام خرید قالبها، به مدت یکسال گارانتی شکستگی می باشند و در این بازه زمانی چنانچه قالب وافل شکسته شود، تعویض انجام خواهد شد.
قابل ذکر است که پس از اجرای صدها پروژه سقف وافل در اقصی نقاط ایران و خاورمیانه، عدد و تعداد شکستگی قالب های تولیدی وافل شرکت حدودا 10 درصد بوده و تمامی مشتریان شرکت تا کنون از تعویض قالبهای شکسته رضایت کامل را داشته اند. بعبارتی شرکت بتن بسپار این 10 الی 15 درصد تعویض قالب وافل شکسته با قالبهای نو را بعنوان اعتبار (Credit) به مشتریان خود ارائه می کند تا بتواند نامی معتبر و احترامی هر چند کوچک به اعتماد مشتریان عزیز داشته باشد.
3-عدم نیاز به قطعات مدفون در بتن که هزینه بر و غیر اقتصادی هستند نظیر بلوکهای مورد استفاده در سایر سیستم های دال مجوف ( یوبوت و کوبیاکس ).
4-عدم نیاز به روغن کاری (بتن به سطح قالبها نمی چسبد لذا سطح بتن نمای بسیار مناسبی را ارائه میدهد).
5-خاصیت آکوستیک (جاذب و مستهلک کننده صوت) این نوع سازه سقف مناسب برای سالن های اجتماعات و محیط های پر ازدحام و پر سر و صداست.
6-مصرف کمتر بتن و آرماتور در نتیجه کاهش وزن سازه و به تبع کاهش قابل توجه هزینه های اجرایی در مقایسه با سایر روش های مشابه
در مراحل مختلف طراحی سقف وافل (Waffle Slab)، احتمال زیاد نیاز به دیتیل قالب های وافل (waffle mold details) توسط محاسب سازه زیاد می باشد از این رو دیتیل های زیر جهت راحتی در امر انتخاب و طراحی سقف وافل (waffle slab structural design) ارائه شده است.

منحصر به فردترین قالب وافل موجود در بازار ایران برا اجرای سقف وافل با دهانه های بلندتر از 12 متر را می توان قالب وافل 90*90 با عرض ریب 20 سانتی و ارتفاع قالب وافل 30 و 40 سانتی در نظر گرفت.
قالب وافل منحصر به فرد شرکت بتن بسپار، قالب اسکای دام 90*90 در ارتفاع 30 و 40 سانتیمتر چیست؟
منحصر به فردترین قالب وافل تولیدی شرکت بتن بسپار قالبهای وافل دو طرفه 90*90 به ارتفاع 30 و 40 سانتیمتر می باشند مه دارای عرض ریب یا تیرچه 20 سانتیمتر می باشند. دیتیل این نوع قالب وافل را در ابتدای این مقاله ملاحظه فرمودید.

سقف وافل در قیاس با دیگر سقف ها هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ اقتصادی برتری های زیادی دارد. استفاده از قالب وافل باعث اجرای سریع و راحت سقف وافل و برتری محسوس سقف با قالب وافل نسبت به دیگر سیستم های سقف می شود. دلیل برتری سقف وافل نسبت به دیگر سقف های دال مجوف ، حذف بتن سطح زیرین در نقش کاور میلگرد است. سقف وافل با حذف بتن زیرین باعث کاهش بار مرده سقف وافل می گردد که یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد دهانه های بلند در سقف وافل می باشد.
قالب وافل استفاده شده در سقف وافل به دلیل غیر ماندگاری قالب های وافل مفید می باشد به این معنی که قالب وافل سقف را می توان برای حداقل 30 سقف مورد استفاده قرار داد.
برای اطلاع از خدمات طراحی سقف وافل و یا فروش قالب وافل و اجاره قالب وافل یک طرفه و دوطرفه در خدمت شما هستیم.
جهت مشاوره و فروش و دریافت به روز ترین لیست قیمت با ما در تماس باشید:
09129216960
09106730326

مقایسه سقف وافل و سقف کوبیاکس و یوبوت
در مقایسه سقف وافل و سقف موسوم به کوبیاکس و یوبوت می توان گفت که قالب وافل بدلیل عدم ماندگاری به این معنی که با یک بار هزینه برای تعداد زیادی سقف وافل (بیش از 30سقف) قابل استفاده است ولی در سقف کوبیاکس و یوبوت قالب در سقف مدفون شده و برای هر سقف می بایست مجموعه قالبهایی خریداری شود به این معنی که به عنوان مثال در یک ساختمان با حدود 1000 متر مربع شامل 5 طبقه حدود 300 قالب وافل مورد نیاز است در حالی که تعداد قالب یوبوت مورد نیاز برای همین ساختمان در حدود 2000 عدد می باشد ضمن اینکه قالب وافل در سقف وافل را می توان برای تمامی سقف ها استفاده نمود در حالی که قالب یوبوت در سقف دفن می گردد و اصطلاحا ماندگار است.

استفاده از گیره های (U شکل) ساخته شده برای اتصال محل تماس قالبهای وافل
وافل یک طرفه و وافل دو طرفه
سقف وافل یک طرفه و سقف وافل دو طرفه در عین تشابه کلمه، تفاوت بسیار زیادی دارند. قالب وافل یک طرفه شباهت زیادی به سقف تیرچه یونولیت دارد و که همان سقف با تیرچه درجا می باشد که عملکردی یک طرفه دارد. بعبارت دیگر باربر موجود روی سقف یک طرفه به دو تیر از چهار تیر پیرامونی سقف وافل یک طرفه منتقل می شود. سقف وافل دوطرفه که عملکرد دو طرفه دارد و عملکرد دو طرفه منجر به باربری تمامی تیرهای پیرامون هر سقف می شود. به طور کلی در مورد سقف وافل یک طرفه و دوطرفه می توان گفت سقف وافل یک طرفه نسبت به سقف وافل دوطرفه ارزان تر (میلگرد و بتن کمتر) ولی از لحاظ فنی دارای عملکردی ضعیف تر است. لذا استفاده از قالب وافل دوطرفه در سقف وافل با فواصل ستون زیاد و همچنین و ستون گذاری نامنظم نسبت به سقف وافل یک طرفه مناسب تر می باشد.
مزایای سقف وافل (Waffle Slab) نسبت به سقف یوبوت و دال تخت:
waffle Slab advantages over other ceiling system
پیش از آن که درباره معایب سقف های وافل صحبت کنیم اجازه دهید کمی درباره سقف وافل و قالب های آن بحث کنیم. با توجه به اینکه در صنعت ساخت ایران سقفهای وافل چند سالی است که با اقبال مهندسان مواجه شده است لازم دیده شده درباره این سقف ها توضیحاتی در این مقاله به قلم تحریر درآورده شود. همانطور که مطلع هستید سقف های وافل در رده دالهای بتنی با عملکرد دو طرفه (Two-way Slabs) طبقه بندی شده و میتواند مزیت هایی را نسبت به انواع دیگر سقف ها ایجاد کند. یکی از الزامات اجرایی این سقفها قالب های وافل می باشد که خرید این قالبها هزینه معقولی را به پیمانکاران تحمیل می نماید. متناسب با ضخامت سقف در نقشه های محاسباتی انواع قالب های وافل از ازتفاع ۱۸ تا ۴۰ سانتیمتر تولید و روانه بازار شده است. سقفهای وافل اصطلاحاً به ردهای از دال های بتنی اطلاق میشود که این دالها با تیرچه های بتنی متعامد بر هم تقویت شده است که این تیرچه های متعامد به صورت درجا اجرا شده و از قالبهای موقت برای این منظور بهره برده می شود. روش اجرا به این صورت است که ابتدا قالب بندی سقف به صورت کامل با کمک تخته کوبی با یا قالب های فلزی انجام شده و روی این قالب ها قالب های وافل جایگذاری می گردد . با آرماتوربندی و بتن ریزی عملیات اجرایی سقف پایان می یابد و پس از گذراندن مدت زمان گیرش بتن قالب برداری انجام می گردد.
اگر بخواهیم مزایای سقف وافل را نسبت به سقف های دو طرفه متناظر بسنجیم شامل موارد زیر می گردد:
1) امکان ایجاد دهانه های بلند (فاصله ستون به ستون) با تعداد ستون کمتر (در نتیجه تامین پارکینگ بیشتر)
2) ظرفیت باربری بالاتر سقف وافل نسبت به سقف های دیگر
3) مصرف بتن و میلگرد کمتر (در نتیجه کاهش بار مرده Dead Loadسقف وافل)
4) ظرفیت مناسب سقف وافل در کنترل ارتعاش (Vibration Control Capacity)
5) نمای زیبای سقف وافل در صورت اجرای اکسپوز یا بتن نما (Exposed view)
6) وزن سبک سقف وافل که منجر به بهبود عملکرد لرزه ای (Seismic Performance) سازه می گردد.
7) زیرسازی به نسبت سبک تر و راحت تر نسبت به سقف دال، سقف یوبوت، سقف بابل دک و دیگر سقف های با عملکرد دو طرفه (Two-way Slab)
اما اگر از عیوب سقف وافل نیز بحث به میان آید شاید مهمترین ضعف سقف وافل :
1) عدم رفتار سازه ای مناسب در مناطق بسیار بادخیز می باشد (که این مناطق در ایران به ندرت وجود دارد منظور مناطقی است که هر سال تجربه طوفان های سهمگین یا تورنادو را تجریه می کنند مانند فلوریدای آمریکا)

قالبهای وافل دو طرفه 90x90 به ارتفاع 30 سانتیمتر (90x90x30 cm) با عرض ریب (Rib) 20 سانتی مناسب دهانه های بلندتر از 12 متر
آیا اجاره قالب وافل به صرفه است؟
برای پیمانکاران خرید قالب وافل مناسب تر است یا اجاره آنها؟ با توجه به اینکه قالب های وافل از روش تزریق متریال پلی اتیلن یا پلی پروپیلن تولید میشوند امکان تولید این قالب ها با مقاومت بالا ایجاد میشود. متاسفانه ساخت این قالب ها با هزینه بالایی همراه است و از سوی دیگر عمر مفید قالب های وافل چیزی در حدود 30 بار استفاده در نظر گرفته می شود. بعد از مدتی در اثر اجرا دچار فرسایش و تخریب میشوند که شرکت بتن بسپار این امر را وظیفه خود میداند که قالبهای شکسته وافل را با قالبهای نو به طور تضمینی و درج در فاکتور گارانتی کرده و در صورت رضایت مشتری قالبهای شکسته را باز پس گرفته و بازتولید آنها را در دستور کار قرار دهد.
با یک مثال عددی این مقایسه را انجام میدهیم تا بهتر موضوع خرید قالب وافل یا اجاره قالب وافل مورد واکاوی قرار گیرد:
فرض کنید ساختمانی با مساحت هر سقف 250 متر مربع در 8 طبقه در دست اجرا باشد. با توجه به تجربه حدودا 75 درصد مساحت سقف نیاز به پوشش توسط قالب وافل داشته و ما بقی 25 درصد را باشوها، عرض تیرها، سر ستون ها (Column Drops) را تشکیل می دهند. اگر از مرسوم ترین قالب وافل موجود بازار یعنی قالب وافل 80x80x28 cm جهت اجرای این سقف استفاده شود تعداد مورد نیاز قالب های وافل جهت اجرای این سقف حدودا 300 عدد قالب وافل 80*80 نیاز دارد. گفتنی است که اجرای دهانه (فاصله ستون تا ستون) 10 متری با قالب های وافل 80*80 امری بسیار مرسوم است و طراحان شرکت بتن بسپار صنعت براحتی نقشه هایی با مشخصات فوق الذکر را برای مشتریان و کارفرمایان طراحی می کنند.
خرید این تعداد قالب وافل هم اکنون و در زمان نگارش مقاله با فی هر عدد قالب وافل 340،000 تومان مبلغ
تومان 102،000،000 = 390،000 * 300 هزینه خرید قالب وافل
پس از اجرای 8 سقف با قالب های وافل فوق، که معمولا کمتر از یکسال زمان نیاز دارد، شرکت بتن بسپار متعهد میگردد که قالب های شکسته را گارانتی نموده و با درصد توافقی با مشتری قالب های وافل شکسته شده را نوسازی نماید. بعد از فرایند نوسازی و قالب های وافل 8 سقف استفاده شده را بقیمت 50 درصد می توان به فروش رساند که در اکثر موارد با توجه به کیفیت قالب های وافل، کارفرما معمولا از فروش قالبها صرف نظر کرده و آن ها را برای پروژه بعدی دپو می کند.
با فرض فروش قالبها بعنوان وافل دسته دوم، حداقل 50،000،000 تومان به جیب مشتری برگردانده می شود و مشتری تنها با صرف 50،000،000 تومان تمام 8 سقف را اجرا کرده است. اگر قرار بود همین سقف را با بلوک های یونولیتی 2 متری اجرا نمود، برای اجرای هر سقف حداقل 200 شاخه یونولیت مورد نیاز بود که با توجه به قیمت 110،000 تومانی هر شاخه یونولیت دو متری، هزینه خرید یونولیت برای هر سقف حداقل 20،000،000 تومان بود که تنها با اجرای 3 سقف با قالب های وافل می توان هزینه خرید قالبها را سر به سر نمود.
حال فرض کنید که این قالبهای وافل و این تعداد قالب وافل قرار است از شرکت X اجاره گردد
با توجه به قیمت اجاره قالب وافل در زمان نگارش مقاله به قیمت حداقل مترمربعی 100،000 تومان این پروژه نیاز به اجاره حداقل 180 متر قالب وافل دارد که با یک حساب ساده به عدد 18،000،000 تومان بابت اجاره هر سقف خواهیم رسید که با توجه به 8 سقف مبلغی بالغ بر 144،000،000 تومان بابت اجاره این تعداد قالب وافل هزینه می شود در حالیکه اگر قالب های وافل از ابتدا خریداری شده بود و در نهایت بعنوان دسته دوم به فروش رسیده بود فقط و فقط 50،000،000 تومان هزینه شده بود.
در هنگام خرید قالب وافل، بحث در مورد چک تضمین، نحوه جریمه شکستگی قالبهای وافل اجاره شده بعد از اجرای 8 سقف خبری نیست.
اما نکاتی که در هنگام خرید قالب وافل از تولیدکننده مورد نظر قرار نمی گیرد:
- امکان عودت قالبها بعنوان قالب دسته دوم و قالب وافل کارکرده
- گارانتی یکساله قالبهای شکسته شده
- امکان عودت قالبهای وافل سایز 80 و بازتولید قالب وافل سایز 60 با مواد عودت داده شده
1- منظور از قالب وافل 60*60 سانتیمتری به ارتفاع 30 سانتیمتر چیست؟
در تصویر زیر قالب وافل 60*60*30 سانتیمتری مورد استفاده در سقف وافل ارائه شده است.

خرید سقف وافل یک طرفه :
قالب سقف وافل یکطرفه با قالب مستطیل شکل اجرا می شود.وبه شکل دال یکطرفه عمل میکند واز نظر اقتصادی گزینه ی بهتری نسبت به تیرچه و یونولیت می باشد. وشما میتوانید آن را در چند پروژه استفاده کنید . در مرحله ی اول شما نیاز به طراحی سقف وافل دارید. مرحله بعد اجرای فونداسیون و ستون ها است. در این مرحله شما باید خرید قالب وافل انجام دهید.
در این نوع سقف، تیرچهها در یک جهت قرار میگیرند. و بههمین دلیل، مصرف میلگردها کمتر می شود . این همان چیزی است که باعث شده اجرای سقف بهصورت یک طرفه به صرفه باشد. نوع یک طرفه این سقف، بیشتر در دهانههای کوتاه استفاده میشود.
خرید سقف وافل دوطرفه :
در سقف وافل دو طرفه، از قالب های مکعبی شکل استفاده می شود.که عملکردی مشابه دال دو طرفه دارند. یکی از انواع قالبهای وافل، قالب وافل قفل دار است که در قسمت زیرین خود یک دستگیره دارد.که باعث میشود حمل ونقل ونصب آن راحت تر انجام شود. بااستفاده ازین قالب ها نتایجی باکیفیت وکاملا رضایت بخش را در پروژه های عمرانی خود تجربه کنید. قالب های وافل قفل دار موجب بهبود چشمگیر کیفیت اجرای سقف وافل میشود. قیمت قالب وافل ها با توجه به ابعاد آن ها متفاوت است.
ویژگی های خرید سقف وافل :
سقف وافل ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد . این سقف را نیز می توان به عنوان دالی تو خالی با قالب موقتی نیز در نظر گرفت که در صرفه جویی در بتن مصرفی بسیار کم هزینه هستند .برای معرفی ویژگی های سقف وافل ابتدا بهتر است به مزایای آن اشاره کنیم : این مزایا به عواملی مانند اقتصادی بودن ، جنبه های فنی ، خرید و فروش انواع وافل پس از اتمام پروژه ، کاهش مصرف میلگرد وقیمت مناسب قالب وافل وسایر عوامل مرتبط بستگی دارد .
پس از آن ، به معایب موجود در این نوع سقف ها خواهیم پرداخت . سازه وافل با وجود مزایاهایی که دارد یکسری معایبی نیز دارد که آگاهی از آن ها برای استفاده کنندگان ضروری است . با این حال قبل از آن که به برسی معایب بپردازیم یهتر است مهم ترین تفاوت ویزگی های سقف وافل دوطرفه درمقایسه با سقف وافل یک طرفه را مرور کنیم .
ویژگی های اجرا و خرید وافل دوطرفه نسبت به وافل یک طرفه :
در سقف وافل دو طرفه، تیرچهها به صورت متقاطع وعمود بر هم اجرا می شوند . و به دلیل عملکرد باربری در دو جهت امکان اجرای دهانه های بلندتری را فراهم می کنند . این سقف در مقایسه با وافل یک طرفه استحکام و مقاومت بیشتری دارد . در دهانه های بلند قیمت وافل دوطرفه نسبت به وافل یکطرفه بیشتر است . اما قیمت قالب وافل در این نوع سقف تفاوت چشمگیری با سایر انواع آن ندارد . این تفاوت جزئی در هزینه ها عمدتا به میزان مصرف مصالحی مانند بتن و میلگرد است .
اگر ضخامت دال به درستی انتخاب بشه سقف وافل دو طرفه در دهانه های برابر میتواند به صرفه تر باشد . توصیه می شود در طراحی سقف وافل از طراح بخواهید تا از قالب های استاندارد استفاده کند . این امرموجب می شود تا در فروش قالب ها با مشکلی مواجه نشوید .
مزایا و معایب اجرای سقف وافل و خرید قالب وافل :
اجرای هرنوع سیستم سقفی مزایا و معایبی دارد . هدف اصلی مهندسان و کارفرمایان برگزیدن یک سیستم سقفی جدید و کارآمد است . هدف اصلی این است که سقفی انتخاب شود که علاوه بر درنظر گرفتن صرفه اقتصادی بیشترین مزایا و کمترین معایب را داشته باشد.
سقف وافل مزایایی چون اجرای آسان ، ایمنی کم خطر، سرعت بالا ، صرفه جویی اقتصادی و مقاومتی بالا دارد که در ادامه هریک از ویژگی ها را توضیح خواهیم داد.
مزایای سقف وافل :
قیمت اجرای سقف وافل از صفر تا صد به طور کلی پایین تر از سایر سیستم های سقف دال مجوف مانند یوبوت و کوبیاکس است .
زمان کمتری برای اجرای سقف وافل استفاده می شود . اجرای این سیستم به ابزار کمتری نیاز دارد و فرایند آن ساده تر است .
نسبت به قالبهای دائمی وزن کمتری دارد و سبک تر است .
در دهانه های بزرگ استفاده میشود .
در مقایسه یا سایر سیستم های سقفی این نوع سقف از لحاظ سرعت اجرا و کیفیت عملکرد بهتری دارد .
این نوع سقف در برابر حوادث طبیعی عملکرد بهتری از خود نشان می دهد .
با کاهش بار وارد برساختمان می توان از مقاطع کوچکتری استفاده کرد و تعداد و ابعاد تیر ها و ستون ها را کاهش داد .
یکنواختی مقطع دراین سطح آن را به بهتربن گزینه نزد معماران برای استفاده در فضاهای تجاری و پارکینگ ها تبدبل کرده است .
بعد از اینکه قالب ها پس ازاجرا از سقف خارج شدند ، قالب های مورد استفاده در سقف وافل در دسته ی قالب های غیرماندگار قرار میگیرند.
دیگر مزایای قالب وافل :
در حین انجام کار ایمنی مناسبی را برای کارگران فراهم می کند .
هم راستایی و گونیایی دقیق اجزا ، از جمله ویژگی هایی است که هنگام اجرای این سقف به وضوح دیده می شود .
استفاده از قالب های وافل قفل دار باعث جلوگیری از ریزش شیرابه بتن از میان قالب ها شده و این امر مزیت بیشتری را به سیستم اضافه می کند .
در سقف وافل بتن ریزی به طور یک پارچه اضافه می شود که این امر عملکرد سازه را به طور چشم گیری بهبود می بخشد .
قالبهای سقف وافل چند بار مصرف هستند . و پیمانکاران آن را بسیار بهینه معرفی می کنند .
سقف دارای ظاهر و نمای زیبا و جذاب است.
نسبت به سایر سبک های سقف ، حجم بتن و فولاد مصرفی کمتر است .
نمای زیرین دال در این نوع سقف به صورت شبکه ای دیده می شود .
دال وافل دارای مقاومت خوبی در برابر انقباض ناشی از جمع شئگی بتن است .
دارای محیطی امن و ایمنی مناسب برای کارگران می باشد .
معایب سقف وافل :
هزینه ی بالاتری نسبت به سایر قالب ها دارد .
استفاده از دال وافل بر روی سطوح شیب دار با محدودیت هایی همراه است به طوری که در شیب هایی بالاتر از 30 در صد اجرای آن امکان پذیر نخواهد بود .
در سازه های کم طبقه هزینه ی تهیه قالب ها می تواند تاثیز بسیار چشمگیری بر مجموع هزینه های اجرایی داشته باشد .
هر نقشه ممکن است نیاز به قالبی متناسب با طراحی خود باشد .
طراحی سقف وافل با نرمافزارهای etabs و safe:
طراحی سقف وافل با استفاده از نرم افزار های safe وetabs انجام می شود . این دو برنامه مشخصات و وزن سقف را بر اساس حجم سقف مشخص میکنند . هنگام شروع به کار با این برنامه نوع دال waffle انتخاب شود . با استفاده از این نرمافزار میتوانید پارامتر های مختلفی مانند عمق نهایی ، ضخامت دال فوقانی وعرض بالایی و پایینی تیرچه ها را تنظیم کنید .
نحوه طراحی سقف وافل :
در طراحی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه به چند نکته باید اشاره کرد :
رعایت فاصله ی مناسب بین تیرچه ها و دال فوقانی طبق مقررات ساختمانی الزامی است و این موضوع به طور ویژه باید توسط تولید کنندگان قالب های وافل در نظر گزفته شود .برای اینکه طراحان دچار مشکل در خرید قالب وافل نشوند باید این موارد را رعایت کنند .
کنترل خیز سقف یکی از مهترین عوامل در طراحی سقف وافل محسوب میشود.
توجه به میزان انحراف سقف در برابر فشار های لرزه ای و بار های سنگین یکی از عوامل مهم در فرایند طراحی سقف وافل است .
در مقطع بحرانی برش های یک طرفه باید مطابق با استاندارد ها و ضوابط ذکر شده درآیین نامه طراحی و اجرا گردد.
برشهای دوطرفه سقف وافل که با برش پانچ شناخته می شوند باید در نواحی سر ستون ها مورد برسی قرار گیرند این برسی به ویژه که دال به صورت مستقیم به ستون متصل است از اهمیت وحساسیت بیشتری برخوردار است.
کالکتورها و کوردها با انتقال موثر بارهای لرزه ای به عناصر باربر قائم نقش تعیین کننده ای در طراحی سازه ای سقف های وافل ایفا می کنند.
نقاط بازشو در سقف باید از نظر برش به دقت توسط طراح مورد برسی قرار گیرند.
کنترل ارتعاش سقف نیز یکی از نکات مهم در فرایند طراحی سقف محسوب می شود.
مراحل اجرای سقف وافل و خرید قالب وافل :
اجرای سقف وافل در پنج مرحله زیر صورت می گیرد :
مرحله اول : زیرسازی این سقف ها مشابه ی سقف های تیرچه بلوک است و به سادگی با استفاده ازجک های لوله یا فوطی انجام می شود.
مرحله دوم : قالب های وافل طبق نقشه ی اجرایی بر روی جک ها و قوطی ها نصب می گردند.این قالب ها با استفاده از دوام بالا بدون نیاز به روغن کاری به راحتی جدا می شوند.
مرحله سوم : مرحله ی آرماتور بندی بر اساس نقشه سازه انجام می شود.به طوری که باید شبکه ای منظم از آرماتورهای تیرچه ها برروی قالب ها اجرا شود.
مرحله چهارم : بتن ریزی سقف وافل بر اساس ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان انجام میگیرد بااجرای صحیح ویبره ، فرآیند بتن ریزی به درستی و بدون بروز نقص انجام می شود.
مرحله پنجم : باز کردن قالب ها پس از گذشت زمان مورد نیاز، طبق ضوابط آیین نامه، انجام می گردد.
قیمت سقف وافل :
اصلی ترین هزینه در اجرای سقف وافل مربوط به خرید قالب های آن می باشد. بر اساس گفته های قبلی قالب های وافل دوطرفه به صورت تکی و قالب های یک طرفه بر اساس متر مربع به فروش می رسند. همچنین قیمت قالب وافل با توجه به نوع مواد اولیه ونوع معمولی یا قفل دار بودن آن ها متفاوت است.
همچنین قالب های ما یکبار مصرف نیستند ومیتوان بدون کوچکترین مشکل یا ترک خوردگی چندین بار از آن استفاده کرد.
دستمزد اجرای سقف وافل و خرید قالب وافل :
یکسری عوامل مختلف دیگری وجود دارند که بر قیمت اجرای سقف وافل تاثیر می گذارند:
مصرف بتن، دیوار برشی، تعداد طبقات، ارتفاع ساختمان، پلان اجرای سقف وافل، طول دهانه از سری عواملی هستند که در قیمت نهایی اجرای سقف دخالت دارند.
برچسب: قالب وافل چیست؟، سقف وافل چگونه سقفی است؟، فروش قالب وافل به صورت نقدی؟، خرید قالب وافل پس از است؟، عودت قالب وافل، گارانتی قالب وافل، قالب وافل دسته دوم، قالب وافل، تولید کننده قالب وافل، عکس قالب وافل، شکل قالب وافل، تولیدکننده قالب وافل، دستگاه تزریق قالب وافل، انبار قالب وافل، قالب وافل مشکی، قالب وافل سفید، قالب وافل طوسی، قالب وافل رنگی، وزن قالب وافل سفید، وزن قالب وافل، وزن قالب وافل 60 ارتفاع 25 سانتی، وزن قالب وافل، سرعت اجرای سقف وافل، مقایسه سقف وافل و سقف تیرچه، پروژه قالب وافل در قم، پروژه قالب وافل در اصفهان، پروژه قالب وافل در ایران، پروژه قالب وافل در خوزستان،


