معایب بلوک های پلی استایرن

10 / 10
از 1 کاربر

استایرن چیست؟

استایرن یکی از انواع حلالهای آلی آروماتیک است که به وسیله دهیدروژناسیون اتیل بنزن و در طی روند کراکینگ تولید میشود. بیشتر از 90% استایرن برای تولید پلیمر پلی استایرن بکار میرود. کاربردهای عمده استایرن و پلیمرهای آن در صنایع پلاستیک سازی ، لاستیک سازی، تولید وسایل بسته بندی، اسباب بازیها، وسایل منزل ، تولید یونولیت های ساختمانی(فوم های ساختمانی) و ... می باشد.

 پلی استایرن از نظر بیولوژیک خنثی است و مشکل اصلی تماس با منومر استایرن است است. منومر استایرن در طی واکنشهای حرارت دهی پلیمرهای استایرن آزاد می گردد. ضمن اینکه در طی روندهای اولیه پلیمرها ورزین ها نیز احتمال مواجهه با منومر استایرن وجود دارد. استنشاق راه اصلی تماس است.

 اثرات استایرن شامل: تحریک  غشاهای مخاطی و چشمها، درماتیت تماسی، عوارض حاد و مزمن هم در سیستم عصبی مرکزی و هم در سیستم عصبی محیطی و بالاخره عوارض کبدی بصورت افزایش آنزیمهای کبدی و اسیدهای صفراوی در مقادیر بالا می باشد.بنابراين ارزيابي‌هاي دوره‌هاي عملكرد كبدي در كارگران صنايع در معرض پيشنهاد مي‌شود.

یونولیت (فوم پلی استایرن) چیست ؟

امروزبا مطرح شدن مباحث مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان وهمچنین لزوم توجه به مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله ، استفاده از فوم های سبک پلی استایرن در ساخت و ساز رو به افزایش گذاشته است.فوم های پلی استایرن، به دلیل خواصی ازجمله سبکی، عدم اشتعال وجلوگیری از گسترش آتش سوزی و عایق بودن در برابر حرارت وصدا در قالب انواع مختلف پانل های سبک ساختمانی ،از جمله ساندویچ پانل، پانل های سه بعدی، بلوک سقفی وبلوک های دیواری مورد استفاده قرار می گیرد.

یونولیت یا پلاستوفوم ماده ای است سفید رنگ و عایق رطوبت و صدا و است که اولین بار توسط آلمان نازی در جنگ جهانی دوم برای ساخت پل های شناور روی آب ساخته شد. فوم پلی استایرن یکی از فراورده های صنایع پتروشیمی بوده و شکل ظاهری آن از بلور های ریز تشکیل شده است که در مجاورت فشار و بخار منبسط می گردد به علت ساختار سلولی بسته در بلوک های پلی استایرن یونولیت مقاومت خوبی در مقابل آب داشته و نیز در مقابل فساد پذیری و رشد باکتری از خود محافظت می نماید . 

‏با  توجه به خطرات اشتعال پذیری بلوکهای پلی استایرین موجود در بازار ساخت و ساز کشور و عواقب سوء ناشی از کاربرد این بلوکها و به لحاظ پیشگیری از خسارات جانی و مالی به شهروندان، پیشنهاد می شود دست اندرکاران صنعت ساخت و ساز به جز بلوکها و پلی استایرین نوعFR-EPS ، از خرید و کابرد بلوکهای پلی استایرین غیر از نوع یاد شده در ساخت و ساز سقف های تپرچه بلوک و موارد دیگر سازه ای اکیدا پرهیز کنند.

 
 

در جهان استفاده از بلوك سقفي پلي استايرين رايج نيست

بلوك هاي سقفي پل استايرين كه برخي فعالان ساختماني از آن به عنوان «آتش پنهان»  نام مي برند، از نظر مراجع قانوني فعال در حوزه نظارت و كنترل بر ساخت و ساز، مصالح ساختماني، استاندارد محسوب نمي شود و استفاده نادرست از آن عواقب جبران ناپذيري را براي ساكنان ساختمان ها مي تواند به همراه داشته باشد. پاي بلوك سقفي پلي استايرين يا همان يونوليت هاي سفيد رنگ از سال 1382 در ساخت و ساز شهرهاي بزرگ باز شد، اما هنوز استانداردي از سوي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي كشور براي توليد آن تعريف نشده و جالب آن كه طي چند سال اخير كه استفاده از يونوليت در تقريبا اكثر ساختمان ها شايع شده، مسوولان مدام نسبت به عدم مصرف آن هشدار مي دهند .بلوك هاي سقفي پلي استايرين را اين روزها همه كارگران ساختماني از آهن و سيمان بهتر مي شناسند.اين يونوليت هاي سفيد رنگ به جاي بلوك هاي سفالي و آجري در سقف هاي طبقات قرار مي گيرد و چون سبك، ارزان و حجيم است سازنده هاي ساختمان آن را به بلوك هاي آجري ترجيح مي دهند. گفته مي شود بلوك هاي سقفي پلي استايرين اختراع ايران است و چون پيش از اين در هيچ كدام از كشورهاي جهان از اين ماده شيميايي براي سقف ساختمان ها استفاده نشده، لذا ايران در تدوين استاندارد توليد اين ماده فعلاناتوان است.

 

یونولیت

 

    دود، گاز سمي، ساختمان هاي جديد

موادي كه از پلي استايرين توليد مي شود از نظر پايداري در برابر حريق بسيار ضعيف است. سرعت پيشروي حريق در بلوك هاي پلي استايرين بسيار زياد است و با توجه به اينكه ماده جامدي كه به عنوان مصالح ساختماني استفاده مي شود بايد پايداري شكلي در برابر حرارت داشته باشد، اما پلي استايرين در برابر حرارت، سريع به شكل سيال در مي آيد.
در ساختمان بايد محصولاتي به عنوان مصالح ساختماني استفاده شود كه در اثر سوختن خطرناك نباشند، اين در حالي است كه دود و گاز سمي متصاعد شده از سوختن پلي استايرين بسيار بالاست.
در حال حاضر اكثر ساختمان هايي كه با اين نوع بلوك هاي سقفي ساخته شده اند، ناايمن هستند .
 پلي استايرين انبساطي(Expanded poly styrene) يا همان يونوليت با توجه به فرآيند توليد و ماهيت پلي استايرين از پليمرهاي بسيار قابل اشتعال بوده كه از سرعت سوخت بالاو شاخص اكسيژن 1/0 برخوردار است به همين دليل در مقادير اكسيژن كمتر از هوا نيز به راحتي مي سوزد.
اما تحقيقات نشان داده استفاده از مواد ديرسوزكننده(Flame retardant) در فرآيند توليد پلي استايرين توانسته بلوك پلي استايرين را به ماده اي كندسوز و خود خاموش شونده تبديل كند.استفاده از پلي استايرين آغشته به مواد ديرسوزكننده (FR-EPS) فقط در قسمت هاي دكوراسيون ساختمان مجاز است و استفاده از آن ها براي كاربرد در سازه هاي ساختمان (بلوك هاي پركننده فضاي ميان تيرچه هاي سقف) مجاز نیست.

یونولیت

استفاده از یونولیت در خانه سازی ممنوع است

مرکز تحقیقات و موسسه استاندارد هنوز این نوع از عایق‎بندی را در ساختمان مورد تأیید قرار نداده‎اند. به عبارتی دیگر موسسه استاندارد ‏و تحقیقات صنعتی ایران و نیز مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به دلایلی که بیش از هر چیز به نظر می‎رسد قابل اشتعال بودن این بلوک‎های یونولیتی و نیز مواد مضر شیمیایی به کار رفته در آن می باشد هیچ‎گونه استانداردی را برای این محصول تعریف نکرده است.

و این در حالی است که محصول فوق به راحتی در سراسر کشور خرید و فروش شده و شرکت‎های بسیاری با تبلیغات فراوان اقدام به فروش این محصول نموده و حتی در نمایشگاه های صنعت ساختمان نیز حضور چشمگیری دارند

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

.http://betonbaspar.com/Administrator/files/UploadFile/a%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84%20%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C%20%D8%A8%D8%AA%D9%86%20%D8%A8%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D8%B1%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85.jpg

شرکت های همکار

آمار